Červená řepa, citron, celer, zázvor

Červená řepa, mimochodem velmi vhodná k odšťavňování, je významným zdrojem vitamínu C. Je bohatá na železo, bór a kyselinu listovou. Sytě červenou barvu dodává této kořenové zelenině barvivo Betanin, který je ještě silnějším antioxidantem než polyfenoly - rostlinné chemikálie.

Počátkem tohoto roku vědci z Barts - londýnské lékařské fakulty zjistili, že šťáva z červené řepy může mít tak velký vliv na krevní tlak jako konvenční léky. Skupina vedená profesorem Amritou Ahluwalou z Výzkumného ústavu William Harvey - známého farmakologického centra, objevila, že jen tři hodiny po vypití 500 ml šťávy (ekvivalent pěti středně velkých červených řep) došlo k významnému poklesu krevního tlaku dobrovolníků. Pozoruhodné účinky byly ještě patrné o 24 hodin později.

zdroj: www.telegraph.co.uk

Jak zvýšit svou imunitu v těchto chladných dnech Vám poradíme v následujícím článku a receptu. 

Džus z červené řepy, citronu, celeru a zázvoru

 

Potřebné ingredience  Hurom-h-aa-alpha

  • 1 středně velké zelené jablko
  • 1 středně velká červená řepa
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • ½ citronu
  • hrst máty peprné
  • cca 3 cm zázvoru

 

Postup 

všechny ingredience postupně odšťavníme, nejlépe ve šnekovém pomaluběžném odšťavňovači a pijeme čerstvé.

TIP

Pro snížení výrazné zemité chuti červené řepy můžete řepu olouopat.

 

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.