Thajská dýňová polévka

Za dveřmi je tradiční Halloween a sním spojené vydlabávání dýní, tolik oblíbená činnost našich dětí. A to je důvod proč právě teď přinášíme recept na dýňovou polévku v lehce netradičním provedení a sice na Thajský způsob.

rendered_1


  • Časová náročnost - 15 minutVitamix_Pro_300_1
  • Obtížnost - střední
  • Velikost dávky - 2l

 

Potřebné ingredience

  • ½ cibule nakrájené na jemné kostičky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1½ lžíce rajského protlaku
  • 1 ½ dýně (300g)
  • 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 oloupaný česnek
  • 1½ šálku slepičího vývaru (360ml)
  • ½ šálku kokosové smetany (120ml) může být i obyčejná
  • ½ šálku kokosového mléka
  • 1½ čajové lžičky zelené chilli papričky
  • 1½ lžíce citronové šťávy
  • ½ lžíce soli
  • na špičku čajové lžičky mletého černého pepře

 

Postup přípravy

  1. na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme rajský protlak, dýni, zázvor, česnek, vývar, kokosovou smetanu, kokosové mléko a necháme pořádně prohřát.
  2. Takto připravenou směs nalijeme do nádoby stolního mixéru a uzavřeme víkem.
  3. Na ovládacím panelu nastavíme nejnižší stupeň otáček.
  4. Zapneme mixér a postupně zvyšujeme otáčky až na maximum.
  5. Na maximální počet otáček necháme mixovat cca 2-3 minuty, až je směs naprosto hladká a jemná.
  6. Na závěr ochutíme solí a pepřem.

 

TIP na servírování

Hotovou polévku na talíři ozdobíme nasekaným koriandrem, drcenými arašídy a zakysanou smetanou či býlím jogurtem. 

 

Tento web používá soubory cookie. Procházením tohoto webu vyjadřujete
souhlas s jejich používáním a v případě poskytnutí dalších osobních údajů s jejich 
ochranou a zpracováním